Gratis Internet-kurser på biblioteket (for ældre)

Nu kan du lære næsten alt hvad en computer kan bruges til på en hjemmeside, som drives af bl.a landets biblioteker. Du kan lære at bruge Internettets mange muligheder.

Det er et nyt initiativ, som er et samarbejde mellem Københavns Bibliotek, Randers Bibliotek, og Ålborg, Roskilde, Vejle og Herning Bibliotekerne. Det støttes af Danskenes Digitale Bibliotek.

Det hele tilbydes på én portal

Én portal samler en lang række kurser indenfor EDB og computerbrug, som produceres og laves på landets biblioteker.

Det er muligt at lære en lang række programmer at kende. Nogle eksempler er at bruge podcast, som er en måde at lytte til afsnit, lidt på samme måde som radioprogrammer. Forskellen er blot at man klikker når man har lyst til at lytte, og så kan man gemme den ned på sin telefon, iPad eller computer, som man kan lytte til det på farten.

Det er også muligt at lære at bruge den seneste version af Windows. Windows 10 kræver måske lidt tilvænning for de fleste, så dette kan være en fin måde at komme igang.

Et andet populært kursus er borger.dk, Hvor man kan lære at tjekke alt fra digital post til de mange andre muligheder der findes på denne hjemmeside.

Lær at bruge Internettet, og de mange muligheder online

Det er aldrig for sent at lære, og for mange er det meget befriende at lære at bruge Internettet. Pludselig kan man kommunikere med børn og børnebørn på e-mail, og video samtaler på Skype, hvor de ofte er at finde.

Man kan følge med i hvad der sker på Facebook, som næsten er en nødvendighed i dag med Livet, for at følge med i hvad der sker. Så snart du har en computer og en internetforbindelse, kan du komme igang. Men for mange er det en uoverkommelig opgave, og så kan det være en rigtig god idé at starte med at tage et begynderkursus, for at få styr på de basale ting.

Lokale kurser i de forskellige byer

Det er også muligt at komme på kursus på de lokale steder. Bl.a i Esbjerg afholdes der IT kurser, hvor man kan lære at blive dus med computeren.

mouse

Hvad kræves der for at deltage?

Kurserne er alle gratis, og du behøver ikke være på et bestemt niveau i forvejen for at deltage. Så hvis du blot har lidt interesse for it er mad Og måske har lyst at lære at sende e-mails, bruge en iPad og så videre, så er den rigtig fin mulighed for at komme igang i et trygt miljø.

Du skal naturligvis have en computer for at kunne deltage, og derudover er der også noget software som er godt at have installeret på den, alt afhængig af hvilke kurser du deltager på, og hvad du ønsker at lære.

Skal du deltage i kurset på et af de lokale biblioteker, er det en god idé at have en bærbar computer, så du kan tage den med frem og tilbage. Vidste dig mod deltager i kurserne på hjemmesiden øverst i indlægget, kan du fint benytte en mere stationær computer, og sidde derhjemme i ro og mag.

Her er nogle links, som kan hjælpe dig igang:

Kom på Internettet – Det kræver Internetforbindelse for at deltage.
Microsoft Office Pakken – bruges på de fleste kurser
Gmail og Hotmail – bruges på de fleste kurser
Avast Antivirus: Se video nedenfor