Tips til en aktiv og kulturel sommerferie i Danmark

Er du en af dem, som i år har valgt at blive hjemme i Danmark i sommerferien? Måske skal man afsted senere på året, eller også vil man bare gerne spare de penge, som en udenlandsferie koster. Heldigvis er mulighederne herhjemme også rigtig mange og ofte virkelig fede. Danmark har nemlig masser at byde på, hvis man bare får øjnene op for det.

Nogle gange kræver det bare lidt inspiration, hvis man skal have dét ud af tingene, man havde håbet på. Derfor får du nedenfor nogle fede måder at holde en aktiv og sjov sommerferie, hvor du slet ikke er ked af, at du ikke tog til udlandet.

Tag på cykelferie rundt i landet

Føler du ikke, at du har set nok af vores dejlige land, så er cykelferie garanteret lige sagen, hvis du samtidig gerne vil holde dig aktiv. For Danmark indbyder nemlig til cykelferie som følge af vores primært flade terræn – så hvis det frister dig, er det bare med at finde cyklen frem.

Cykelferie kan kræve lidt forberedelse, blandt andet i forhold til udstyr og kondition. Har du ikke cyklet i årevis, er det nok en god idé at træne en smule op i månederne eller ugerne frem mod cykelferien, så du kan holde til det.

Særligt de danske øer er hyggelige, og de er jo som bekendt meget flade i terrænet, så selv børnene kan følge med på cyklerne. De små byer på Fanø kan anbefales. Den lille by Sønderho er fx. kåret til Årets hyggeligste landsby i 2011.

Find rulleskøjterne frem

Måske har du tænkt på det før, og du har også snakket med din bedre halvdel om at gøre det. Det er dog aldrig blevet til noget, og nu er det endelig tid til at finde de gamle rulleskøjter frem og køre med børnene. Det er altså bare en vildt sjov aktivitet, som langt de fleste kan være med på og synes er sjov.

På rulleskøjterne kan man faktisk også komme langt omkring, og hvis man bor i et område med gode stier, får man også set lidt natur på vejen. Alternativt kan man måske køre ud et sted, hvor der er plads til at ræse lidt.

Kan du ikke finde de gamle rulleskøjter, eller mangler ungerne et par eller et løbehjul, så besøg Skatepro.dk’s tilbudskategori. Her får du som regel gode priser på kvalitets-modeller.

Forered jer godt

Sørg for at have udstyret i orden, så I ikke ender med at mangle noget væsenligt. Ferie med børn glider bedst, når man er velforberedt. Her er en tjekliste til turen ud i det fri:

Spørg andre

Det er altid godt at spørge andre til råds om konkrete tips. Hvis man sender en føler ud i sit netværk, får man ofte en masse konstruktivt tilbage.

Folk er nemlig ret glade for at dele ud af deres oplevelser, og det gavner altså dem, som mangler den rigtige idé.