Guide til at forsikre dine kunstværker i dit private hjem

Kunstværker er ofte et særdeles kært eje, og desværre deler indbrudstyve denne tanke med mange ejere af forskellige kunstværker. Ligesom du har en forsikring til dig selv, til dit indbo og til din bil, så bør du også overveje at få en til dine kunstværker hjemme hos dig selv. På den måde er du helgarderet imod at miste dit kunstværk og se pengene gå tabt. Vi guider dig til, hvordan du får forsikret dine kunstværker, så du trygt kan tage ud med dine venner en fredag aften.

 

Hvad er en kunstforsikring?

Som overskriften fortæller, så kan du erhverve dig en kunstforsikring, der er en optimale sikring af dine kunstværker. Her findes der forskellige forsikringstyper inden for området, alt afhængig af om du er kunster, ejer et galleri eller er privat ejer af kunstværker. Når du ønsker en kunstforsikring hjemme hos dig selv, vil den dække dig på en række punkter. Du er selvfølgelig dækket af forsikringen i langt de fleste tilfælde og ved skader. Samtidig kan du selv sammensætte din forsikring, efter de behov du har. Du kan foretage forsikringstilvalg som:

 

  • All risks-dækning
  • Flere forsikringssteder
  • Transportforsikring af kunstværker til dit hjem
  • Der tages højde for nyindkøb og værdistigninger

 

Dermed kan du blive ekstra godt dækket ind, hvis du har mange forskellige kunstværker i dit hjem, som har en høj værdi.

 

Fordele ved en kunstværkforsikring

Ofte kan det godt virke overflødigt med småforsikringer som en elektronikforsikring eller en kunstværkforsikring, men faktisk får du flere fordele ved at investere lidt ekstra hos dit forsikringsselskab om måneden. For med en kunstværkforsikring vil du være dækket ved skader, uanset om det er en ulykke eller et indbrud, der er årsag til, at du mister dit kunstværk. Samtidig vil det give dig en langt større tryghed, når du er ude om aftenen. Du behøver ikke bekymre dig om dine kunstværker og tage dem ned, når du er på ferie.

 

Sådan finder ud den bedste forsikring

Når du skal finde din kunstværkforsikring, så er der selvfølgelig nogle faktorer, du skal tage højde for. Har du i forvejen dine forsikringer samme sted, er det en stor fordel også at få din kunstværkforsikring det sted – hvis dit selskab tilbyder sådan en vel at mærke. For samler du dine forsikringer samme sted, kan der være en økonomisk gevinst at hente for dig. Du kan forhandle dig til en endnu bedre pris, og så vil din anciennitet også have en stor betydning senere hen. Tal med din forsikringsrådgiver om, hvad du skal have forsikret og for hvor meget. På den måde får du den bedste hjælp til, hvad din kunstværkforsikring skal rumme, og hvad du nødvendigvis ikke behøver forsikre dig imod.

 

Tilbyder dit forsikringsselskab ikke denne forsikringstype, har du flere muligheder. Du kan vælge at finde et andet selskab til denne ene forsikring og så være kunde hos to forskellige selskaber. Du kan også vælge at flytte alle dine forsikringer fra dit nuværende selskab og over til et andet. For når du har mange forsikringer, så kan du også forhandle med nye forsikringsselskaber.

 

Få forskellige tilbud

Hvis du vælger den sidstnævnte løsning, som ofte vil være den billigste og mest bekvemme for dig, så er det en god idé at indhente tilbud fra flere forskellige forsikringsselskaber. Find ud af, hvad dine forskellige forsikringer skal rumme og kontakt forskellige selskaber. Du kan også gøre brug af de forskellige sammenligningssider på nettet, hvor du får et overslag på prisen fra forskellige selskaber. Dog er denne pris ofte vejledende, og som nævnt kan du spare flere penge, når du samler dine forsikringer samme sted.