Nye cafeer med brætspil styrker fællesskaber

Er du typen, som elsker at tage ud med vennerne og lave nogle hyggelige aktiviteter, så er du nok også ret stor fan af trenden omkring brætspilscafeer.

 

Her kan man komme ind et sted og vælge stort set det spil, man allerhelst vil prøve, og så kan man skabe en hyggelig aften med dem, man holder af.

 

Der er ingen tvivl om, at de nye cafeer styker et fællesskab, som er svært at finde mange andre steder. Der er bare en hyggelig stemning, når man træder ind på sådan en cafe, og man kan egentlig gøre det lidt, som man ønsker det. For nogle skal det bare være to og to, imens andre gerne vil ind og hygge sig en hel gruppe.

Vil du gerne læse mere om alle de spil, som ofte er på menuen, så kan du gå ind på www.spilcompagniet.dk og blive klogere. Du kan også blive lidt inspireret, hvis det er det, du søger. Alternativt skal du bare tage på besøg hos en cafe og mærke stemningen.

 

Noget andet end at spille derhjemme

Selvom det også kan være vildt hyggeligt at spille derhjemme, så er det lidt noget andet at gøre det på en cafe. Det skal ikke lyde, som om man ikke kan skabe en helt fantastisk aften med rødvin og brætspil derhjemme, men fordelen ved cafeerne er, at man sidder sammen med en masse mennesker, som har samme formål.

 

Man går på en måde mere op i spillene, og man nyder det måske lige det ekstra. Det er samtidig en god måde at sikre sig, at man får spillet nogle spil, fordi man faktisk er taget ud for at gøre det som en aktivitet.

 

På mange af caféer foregår det sådan, at man betaler et mindre beløb for at komme indenfor og spille. Herefter kan man egentlig bare gå på opdagelse i spillene, som man vil, og man kan prøve lidt forskellige ting af, ligesom man selvfølgelig bare kan sætte alt på ét bræt for at spille noget bestemt.

 

For mange handler det måske om, at man først spiller noget, man kender, hvorefter man tjekker nye spil ud. Nogle er sikkert ikke så sjove, som man havde håbet, men så har man prøvet det af. Det kan aldrig gå helt galt, for man betaler ikke ret meget for det, og man har sikkert alligevel en ganske hyggelig aften.

Det kan også være en god måde at prøve nye udvidelser som fx. “Søfarere” til Settlers. (Foto credits: spilcompagniet.dk).

Fokus på hinanden og samtalen

Når man tager på brætspilscafe, har man typisk fokus på hinanden.

Det betyder måske, at mobilen er pakket lidt væk, og man ikke sidder og chatter med en masse andre mennesker. Det kan være befriende, og derfor er det måske også et godt sted at tage hen, hvis man gerne vil have snakket lidt mere sammen.

 

Man kunne eksempelvis bestemme sig for, at man ikke har mobilen fremme, når man spiller. Det gør det nemt at overholde, for den bliver i lommen, til spillet er færdig, eller man tager en kort pause, hvor man kan få lov at tjekke den.