Biblioteker lægger lokale til Nordisk Spildag

Danske biblioteker henligger hos mange i fordums pragt. Dengang vi som børn tog på biblioteket med vores forældre for endnu engang at låne Dennis Jürgensens Kærlighed Ved Første Hik eller Hanne Vibeke Holst trilogien om pigen Louise.

Der var noget særligt ved biblioteker. Duften af gamle bøger, stilheden – for Gud forbyde, at vi talte højt og pjattede i de majestætiske lokaler – og brætspillene i det ene hjørne, hvor vi kunne tage et, stille, slag Stratego.

Senere blev det stedet, hvor vi tog hen for at benytte den, i dag utrolig langsomme, internetforbindelse. Biblioteker har en helt særlig sjæl.

Om end den sjæl er en anelse forældet. I kampen mod nutidens digitale verden har mange danske biblioteker igen i år valgt at lægge lokaler til årets Nordiske Spildag. En dag der samler spilentusiaster omkring deres fælles passion. Unge som gamle. Alle spil er repræsenteret; lige fra traditionelle brætspil, 80’ernes arkadespil, de tidlige computerspil til dagens mange mobilspil.

Samspillet mellem tidligere tiders biblioteker og gamle som nye spil forener generationer på en fælles spildag. Spil har altid været en del af den danske kultur og i en tid, hvor alt foregår online, er det forfriskende at mødes i fysiske lokaler, der lugter af hygge og gamle bøger.

Spil er i højsæde den dag i november, og der er mulighed for at spille med mange steder i landet.

nordisk-spil-dagen

 

Unge kan tage den ældre generation med og vise dem de æstetisk lækre digitale spil, de ældre kan præsentere deres yndlingsbrætspil og fortælle historier fra tiden med grillbarer og arkadespil.

Og skaber dagen stor glæde, behøver det ikke stoppe her.

http://www.nordiskspil.dk/ kan brætspil af enhver slags erhverves, og på http://spil.downloadcentral.dk/?Arcade/kategori/104/0 kan 80’ernes arkadespil downloades direkte ned på computeren.

Info om Nordisk Spildag

Årets Nordiske Spildag foregår den 15. November på biblioteker over hele landet – for 5. år i træk. I år 2014 anses spil som medie, kultur og fænomen. Og Nordisk Spildag har til formål på ny at knytte bånd mellem biblioteker og borgere, på en ny og spændende måde hvor bibliotekerne danner rammerne omkring en folkelig dag i hyggens tegn.

Nordisk Spildag er et samarbejde mellem de nordiske biblioteker i Danmark, Sverige, Norge, Finland og Island og Nordic Game Institute. Årets overordnede mål er at skabe fokus omkring spil som medie – såvel den fysiske brætspil og de digitale af slagsen.

Er du interesseret, kan du læse mere om tidligere års Nordisk Spildage her:

Aarhus 2013: http://www.gameplay-online.dk/2013/11/arkademaskiner-indtager-arhus-hovedbibliotek/
Albertslund 2012: http://albertslundbibliotek.dk/nordisk-spildag
Valby: https://bibliotek.kk.dk/biblioteker/valby/event/nordisk-spildag