Spændende kulturelle oplevelser i København i 2016

 

Det er meget muligt at vejret viser tænder, men det er ingen grund til at skrue ned for aktiviteterne. København flyder over med kulturelle tilbud – også i tider med aftagende lys.

Her er der fokus på gratis såvel som prissatte oplevelser.

 

Davids samling

Denne særlige kunstudstilling startede som en privat samling, men er nu åbnet til gratis skue for alle.

k4-1-39a-1995-papirtryk-med-kabaen

Ekshibitionen inkluderer tre hovedkategorier: gammelt europæisk, nyt dansk og islamisk kunst. Sidstnævnte er faktisk den mest omfattende i skandinavien, og er en af de mest væsentlige i hele vesten.

Udstillingen for gammelt europæisk kunst er udskilt i oprindelige rammer, så der er ikke sparet på møblerne.

Sidst (og mindst, faktisk) er den nye danske kunst.

Der findes værker fra tidsperioden 1880 til og med 1950.

Davids samling har åbent om onsdagen fra 10 om formiddagen til 9 om aftenen, og hele fornøjelsen er gratis.

Læs mere her.

Nikolaj Kunsthal

Hver onsdag er der fri adgang til det, der plejede at være Sankt Nikolaj Kirke.

Det er nemlig blevet fuldstændigt omtænke til at danne rammerne om moderne, international kunst. Udover de relativt faste ekshibitioner, er der også koncerter, foredrag og performances. De fungerer som en udvidet platform, hvorigennem kunstnerne kan præsentere deres projekter.

Som oftest er udstillingerne relateret til deres samtid, hvadenten temaet er politisk eller socialt. Hvis du påtænker et besøg, gælder det altså alle onsdage fra 12 til 18.

 

Dinner in the dark

Dark Waiter er Danmarks første restaurant uden belysning. Men sikkert ikke den sidste. Det lyder måske virkelig mærkeligt, og det er det også, men hør lige den hér ud.

Når én sans er understimuleret, overkompenserer kroppen ved at øge sensitiviteten på de resterende sanser.

dark

Det betyder altså, at den gastronomiske oplevelse bliver mere intens, og med 3 retters menu, vin og the/kaffe er der ikke sparet nogen steder. Og så er der ikke noget så romantisk som samtaler i mørket. Menuen er altid hemmelig, så du må smage dig frem til at regne ud, hvad der er på din tallerken.

Og bare rolig, tjenerne kan se. Køb oplevelsen her hos duglemmerdetaldrig.dk.

 

Den grå hal

Der sker ting og sager ude på Christiania. Undergrundskulturen har det med at tiltrække store navne, og i det nye år kommer alt fra Bon Iver til Malik de Koijn forbi.

For de uindviede har hallen siden 1970’erne lagt rammerne for koncert, teater, foredrag og julemarked i fristaden.

Der er altså mere end jamaicanske Natasja-hyldester at komme efter, og selv en videnskabelig forestilling om big-bang kan opleves engang i februar.

 

Forfattersnak i Politikens Boghal

Hvad enten du er litterær snob eller mere til Chick-lit, skal du nok finde noget der interesserer dig blandt Politikens utallige litterære arrangementer i deres bogbutik.

Ofte kombineres en boglancering med signeringer og interviews, men udover det er der ofte taler om filosofi, politik og kultur.

Det er (næsten) altid gratis at dukke op, se mere her.