Skolernes planlægning flytter i skyen – 5 online Tools

Skolerne er begyndt at følge trop med sky-tjenesterne.

  1. Office 365 – online tekstbehandling

Forbi er nu tiden, hvor dokumenter var begrænset til én enhed.

cloud-backup

Filadminstrering med Office 365 er i dag overvejende en internetløsning, og det er en lettelse. Hvor lærere måtte lede efter den rigtige computer med den rigtige mappe (og før dét stakke af papir i arkiver), kan alt fra telefonen i lommen, iPad Pro´en på bordet eller den stationære bruges.

Det eneste der står mellem læreren og sit arbejde er en internetforbindelse. Den sparede tid kan da bruges på mennesker istedet for maskiner.

Konceptet har tilladt dén trend, der populært kaldes ”BYOB” (Bring Your Own Device) i at blive udbredt.

Som det ofte er sket i historien, tillader én innovation flere at spire frem. Office 365 er blot ét ud af mange sky-løsninger som skoler i dag bruger for at effektivisere administrationen og sikre vigtige filer mod at gå tabt.

  1. Google Docs – fælles redigering i dokumenter

Selvom Dropbox egentlig også har collaborative editing, leder Google docs feltet på dét område – om ikke andet, så når det gælder popularitet og lethed.

Har læreren en projektor, er det oplagt at bruge google docs til at vise de fællesdokumenter der samarbejdes om i grupperne.

  1. Plandisc – planlægning af kalenderåret

Danmarks lærerforening har for nyligt adopteret et nyt system som hedder Plandisc, der holder styr på planlægningen for et helt år af gangen.

plandisc

Enhver begivenhed plugges ind et et hjul (kaldes for Årshjul), der er opdelt i skiver efter måned, dag osv. Således ligger hele overblikket sikret mod datatab, og en strømafbrydelse er knapt så katastrofal – skolen kan blot reboote systemet og fortsætte hvor de slap.

Som det fremgår af hjemmesiden, kan Excel, Word og andre filer vedhæftes til en Plandisc-plan, Hvor en kalender kan være en uoverskuelig størrelse, hvor der må scrolles og tappes, giver Plandisc et overblik og fokus på samme tid.

  1. Onlime – Dropbox’ danske fætter

En klassiker er Dropbox som for private og erhvervsdrivende længe har været standard.

Ifølge Dropbox selv er mere end 4000 uddannelsesinstitutioner nu på Dropbox, som findes i en speciel avanceret udgave til formålet.

Med pakken kommer bedre sikkerhed og mere avanceret administration af delingstilladelser og deltagere i mapper. Der findes nu et centrale kontrolpanel, hvorfra en rektor eller en bestyrelse har det store øjeblik og den absolutte autoritet til at adminstrere alt fra navnet på en fil til hvorvidt skolens filer er redigérbare.

Et dansk alternativ til Dropbox er Onlime.dk, som tilbyder backup i skyen:

Det gør det mere accessible for danskere at bruge backup i skyen.

  1. Doodle – koordinering af møde

Doodle er for spontane aftaler, hvad Dropbox er for fildeling.

Det er den absolut hurtigste måde at når til enighed om en dato at mødes, og er fuldstændigt sky-baseret.