Kulturarrangementer på Fyn i efteråret 2016

Odense oplever en gennemgående forandring i disse tider: indre by gøres mere grøn og cykelvenlig og sporvognsspor anlægges.

Det inspirerer også kulturel fornyelse, og ikke bare odense men over hele fyn er der mange spændende kulturarrangementer i efteråret.

Her er et udpluk:

Welcome to Denmark

picture-ext

Midt i en politiseret og kontroversiel debat har Odense Teater sat flygtningespørgsmålet på teaterform i en kombination af dokumentar og klassisk skuespil. Under arrangementet vil man opleve en kunstnerisk fremstilling af den svære selektion, flygtningenævnet arbejder med til daglig.

Arrangementet bryder altså den fjerde væg på en helt særlig måde, idet deltagerne i løbet af aftenen selv kommer til at se et menneske i øjnene, hvis asylsag er ved at blive behandlet. Publikum inviteres til selv at sætte sig i flygtningenævnets sted og overveje, hvad de selv ville gøre.

Skuespillet premierer den 9. November på Sukkerkogeriet i Odense, koster mellem 110 og 220 kr og varer to en halv time.

Julemarked Maritimt Center

3.-4. December starter julemarkedet på pakhuset i Svendborg. Alt fra økologisk bagværk og slik til lokal brændevin bliver sat til salg, og der er tradition for stort fremmøde.

Det er en super mulighed for at få indkøbt de sidste julegaver til ungerne, for hvis de ikke har de sidste ønsker på plads finder de sikkert noget på julemarkedet, der også har kunsthåndværk. Adgangen er selvfølgelig gratis, og markedet er åbent fra klokken 10 om formiddagen til 3 om eftermiddagen.

Adressen er Maritimt Centers Pakhus, Havnepladsen 2.

Lightwave Empire

Lightwave empire er blevet kaldt ”Spleen United i nye klæder”. De strøg lige ind på roskilde festivalen selvom de kun havde udgivet en enkelt single, men det skyldes selvfølgelig at de fem herrer er de garvede musikanter fra stortiden med Spleen United.

De står dog i stærk kontrast til deres forrige bands mørke techno, selvom de bestemt ikke er blevet lalleglade. Det nye band er mere poppet med lette synths og korharmoni, men er ikke blevet yngre i deres poetiske udtryk. Det fremgår blandt andet af teksterne på ”Here comes the sun”, der er at finde på deres nye EP ”Kill Me With Love”.

Nu kommer de altså til fyn med den nye lyd, som rammer Musikhuset Posten på Østre Stationsvej 35, Odense C den 27. Oktober klokken 20. Entre koster 180 kr.

Planlægger du selv et arrangement?

For erhvervsdrivende, men også alle vi andre har Fyn den perfekte beliggenhed til arrangementer i midten af landet. Især Middelfart er et godt valg, når hele familien eller virksomheden skal samles fra alle landets afkroge.

Middelfart og trekantsområdet generelt har meget skøn natur og gode faciliteter at byde på.

huset

Dette billede er fx. fra Huset Middelfart, som tilbyder gode lokaler til de fleste formål.

Du kan finde en komplet liste over konferencelokaler i trekantsområdet hos Fagmagasinet.dk.