Kunsthistorisk udstilling i Barbican, London

I London, Barbican er det for tiden muligt at opleve en flot gennemgang af kunst, design og videospil fra de slut 70erne og frem til i dag.

Vi har netop besøgt udstillingen, som på mange måde kan beskrives, som en moderne gennemgang af udviklingen af kunst fra den tidlige digitalisering og frem til i dag, hvor virkemidlerne er mange og avanceret til et højt niveau.

Der kan bestilles biletter på denne side:
>> http://www.barbican.org.uk/digital-revolution
hvor der ligeledes kan læses omkring de forskellige udstillere og installationer, såvel som interessenter og bagland til arrangementet, som er at finde i hjertet af London.

Udstillingen er bestemt et besøg vært, og der kan opleves kunstnere som fx.

  • Umbrellium (Usman Haque and Nitipak ‘Dot’ Samsen)
  • Universal Everything, Minimaforms (Theodore and Stephen Spyropoulos)
  • Susan Kare (Interesting designs made (only) in Paint by microsoft
  • Will.i.am
  • Yuri Suzuki
  • Christopher Nolan‘s imponerende arbejde med Inception filmen
  • Tim Webber
  • Framestore‘s arbejde med den oskar-vindende film Gravity

Specielt kunstværkerne, som er udstillet i midten af de skønne omgivelser på Barbican konferencecenteret, er et besøg værd i sig selv. Der er eksperimenteret med masser af interessant lyssætning, og er man interesseret i film og billede som kommunikativt og informativt medie, så er denne del interessant.

06

Jeg har selv studeret Informationvidenskab på Aarhus Universitet, og jeg tænker i høj grad arrangementet er relevant for alle der studerer Digital Æstetik, både på Informationvidenskab eller Medievidenskab studierne. Der eksperimenteres med nye virkemidler og medier, som på mange måder stadig er uudforsket land.

Med fokus på interaktionsdesign og kommunikationen mellem mennesket og teknologisk brugskunst fra hverdagens mange situationer,  er der også inspiration at hente fra fx. bordlampen, som følger dit humør og dine egne ansigtsbevægelser. Den kan hilse pænt på dig når du tænder den, og desuden hjælpe dig med at holde styr på hvor dine sager er på bordet og i rummet omkring dig, ved at lyse på fx. dine nøgler for dig, hvis du har glemt hvor du lagde dem sidst.

Fokus på de nye medier og kunsteriske virkemidler i film og kunst

Er man interesseret i kunst generelt, eller med speciel interesse i nyere populærkunst med film og lærred som bærende element, så vil man få meget ud af at aflægge et besøg omkring denne kunstudstilling i London.

Udstillingen kører t.o.m. 14. september, og vil derefter turnere videre til andre byer.