E-sport er en spændende kultur I udvikling

Kultur er et bredt og spændende begreb, som vi tit bruger I hverdagen, men måske uden at tænke over, hvad det egentlig betyder og indebærer?

Vi definerer I dag typisk kultur som et dynamisk fænomen, der hele tiden er I udvikling. Og nej, vi er nemlig ikke kun en del af en enkel kultur, men tilegner os gennem livet flere kulturer, der sammen viser noget omkring, hvordan du er som menneske.

E-sporten er et eksempel på en kultur, der i vid udstrækning har været og stadig er igennem en dynamisk udvikling. Ved Elektronisk Sport dyster E-sportsudøvere mod hinanden. Deres kendetegn er, at de er dygtige, udspekulerede og hurtige, for det næste træk er nemlig kun et tryk væk fra tastaturet.

Her ses Astralis – et af DK’s bedste Esport hold.

Spil, gambling og LAN-aftener med gutterne er ikke helt som det tidligere har været. Den kæmpestore udvikling i E-sportens kultur, har fået mange mennesker til at tænke sig om en ekstra gang, inden en typisk fordom som: ’er der overhovedet en fremtid i E-sport?’ overhovedet kan komme på tale.

Tværtimod.

Omstændighederne og mulighederne har sandelig forandret sig til det bedre, men kernen og passionen for E-sport er hos udøverne forblevet den samme.

Fra spilaftenener på værelset til turneringer på verdensplan

Hvis du var dygtig og altid vandt, når du dystede mod dine kammerater for 10-15 år siden, havde du måske ikke I din vildeste fantasi overvejet, at denne fritidsinteresse vil udvikle sig til noget, som flere mennesker faktisk lever af i dag.

De dygtigste E-sports entusiaster deltager i dag og dyster i verdensomspændende konkurrencer og turneringer, hvor store og anerkendte virksomheder samt organisationer er sponsorer.

De pryder E-sport kulturen og pryder denne interessante sportsgren med værdi og anerkendelse.

Hvad mange troede fortsat skulle være en hobby, der I ny og næ dyrkes I fritiden med de tætteste venner, har udviklet sig til en verdensomspændende og respekteret idrætsgren. Men hvad skyldes denne store stigning I popularitet for netop denne kultur? Ikke alle synes at det klassiske fodbold eller håndbold er vældig interessant og her er det, at E-sporten kommer mange til undsætning.

I takt med, at elektronikken de seneste år har udviklet sig så meget, at en hverdag uden midler som bærbar computer eller tablet næsten ikke er til at forestille sig længere, så har E-sporten også udviklet sig heraf.

Det tiltaler mange at kunne sidde og koncentrere sig på en helt anden måde, og hvor det er helt andre færdigheder, som bliver træet. Ressourcer der for mange år siden var helt utænkelige, danner I dag rammerne rundt om E-sportens spændende univers.

Der er plads til alle

E-sport kulturens popularitet kan også skyldes dens rummelighed.

Uanset om du spiller League of Legends, giver den gas til FIFA eller nyder spændingen ved online gambling, så findes der nemlig noget for enhver smag inden for denne kultur.

E-sport kulturen danner rammerne om et stort socialt fællesskab, hvor alle med en interesse for det, kan blive en del af det.

E-sport åbner mange døre, og der findes spil for mennesker i alle aldre. Selvom der findes forskellige grene og interesseområder, som du kan bevæge dig hen af, er der en ting, som de forskellige spil dog har tilfælles.

Nemlig udstyret!

Om du er en rutineret sportsbetter eller deltager I store konkurrencer , så kræver det nemlig, at du har det helt rigtige udstyr, så oplevelsen foran skærmen bliver den bedste. Udstyret har ændret sig I takt med at E-sport kulturen har udviklet sig gevaldigt. Tablets, mobiler og bærbare computere er uundværlige for en E-sports entusiast.

Hvilket udstyr der passer til netop dig og dine præferencer for spil kan du læse mere om i denne artikel.

Så hvis du har en indre E-sports entusiast gemt I dig, så tøv ikke med at slippe den løs, for du er bestemt ikke den eneste, der synes det er sjovt. Du får muligheden for at blive en del af en helt særlig kultur, der fortsætter med at gennemgå en fantastisk udvikling og vokser sig endnu større.