ARoS: Dette skal du se i 2017

Kulturåret byder på et stjernerække af særlige events, og ARoS er med på vognen.

ARoS er nemlig så meget mere end bare et museum – det er vokset ud af sine ydmyge rammer og har indtaget Aarhus som et kulturhus med en velbesøgt café, kulturelle arrangementer, souvenir-shop, udendørs installationer og den muligvis bedste panoramaudsigt over byen.

I 2017 vil ARoS for alvor sprænge rammerne og blive en del af byens kunstneriske liv.

Så kig med her, og find ud af hvilke begivenheder du ikke kan gå glip af i 2017.

ARoS FOCUS // NEW NORDIC

Februar 2017 til januar 2018

Sidste del af den treårige udstilling New Nordic pryder ARoS hele året. Fra februar til Maj er det danske Jacob Kirkegaard, der med en lydinstallation afslører de gemte lyde i kroppen, under vandspejlet og efterladte rum. Fra juni til september er det Toril Johannessen fra Norge, der leger med at krydse mediernes rammer i hendes installationer.

Sidst fra september til januar 2018 er det islandske Dodda Maggy, der leger med perception og bevidsthed igennem psykedelisk video og musikkunst. På passende vis afsluttes kulturåret og 2018 skydes i gang med en opsætning, der undersøger grænselandet mellem det virkelige og uvirkelige i fantasiernes, drømmenes og erindringernes verden.

Læs mere på Aros’ hjemmeside.

THE GARDEN

8. April – 22. Oktober

Dén begivenhed, som ARoS har ladet sig inspirere af kulturåret til at igangsætte er ikke bare en engangsoplevelse. ARoS lancerer til sommer en stor kunstfestival, der skal gentage sig hver tredje år. THE GARDEN – End of Times, Beginning of Times er derfor blot den første installation. Festivalen rummer 3 dele: The Past (i kunstgallerierne indenfor), The Present (i byen udenfor ARoS) og The Future (På stranden langs bugten lige fra Ballehage til og med Tangkrogen.

Første del foregår fra 8. April til 22. Oktober, mens både anden og tredje del foregår fra 3. Juni til 20. Juli.

Formålet med dette års kunstfestival (der kaldes en triennale, da den fejres hver tredje år) er at give et perspektiv på menneskets symbiose med naturen og hvordan vores syn (politisk, religiøst, videnskabeligt, kulturelt, etc.) præger naturen.

Der sættes fokus på, hvordan mennesket skaber naturen efter egne idealer i en sådan grad, at man kan tale om en ”menneskeskabt natur”.

Your Rainbow Panorama

Aarhus ikoniske regnbue tiltrækker rigtig mange turister. Det er både dét iøjnefaldende kunstværk, der tiltrækker folk til museet fra de omkringliggende gader, men også en seværdighed i sig selv, der fremhæves af Lonely Planet og andre indflydelsesrige rejsepublikationer.

Plakat fra Vissevasse (set hos Trendyliving.dk).

Uanset om du har set det før eller det er første gang, forbliver panoramaet et must. Det er en god afslutning på museumsoplevelsen af se aftensolen over byen gennem et spektrum af farver, og intet besøg er komplet uden.

Human nature – Bacon, Freud and the London Painters

Oktober 2017 – februar 2018

Den berømte School of London viste os, hvordan ruinerne efter 2. Verdenskrig kunne blive katalysator for en ny stillingstagen til livet. Eksistentialismens insisteren på handling og ansvar gjorde den en vigtig indflydelseskilde for de kunstnere, der oplevede menneskets natur under og efter krigen som værende både skrøbeligt og farligt på samme tid.

Malerne markerer dermed et før-efter i verdenshistorien, hvis indsigt altid vil være vigtig for vores selvforståelse.

Udstillingen inkluderer Francis Bacon, Paula Rego, Frank Auerbach og Lucian Freud.

Se også de seneste kulturarrangementer på Fyn.