Aarhus Arkitektskole – En skole med traditioner

Sidste år, i 2015 kunne Aarhus Arkitektskole fejre 50 års jubilæum.
Sammen med Det Kongelige Danske Kunstakademis skole for arkitektur, er denne skole det eneste sted i Danmark, der uddanner arkitekter.

arkitekt

Ny bygning til Aarhus Arkitektskole

Aarhus Arkitektsole kan du besøge på Nørreport 20, hvor den har ligge de sidste 51 år.

Her bliver den dog ikke, planer om en ny skole på godsbane arealet i centrum af Aarhus, er under udarbejdelse og en ny skole forventes at stå klar til brug i 2020.

Det har hele tiden været planen, at skolen skulle flyttes til et andet sted, da de nuværende lokaler, kun skulle huse skolen midlertidigt.
En ny bygning skal samle skolens undervisning, der nu finder sted på flere forskellige adresser i Aarhus.

Dygtige arkitekter fra Aarhus Arkitektskole

Efter en uddannelse på arkitektskolen kan karrieren gå mange veje, her kan du læse om tidligere studerende der i dag arbejder indenfor forskellige fag.

Siger navnet Per Weiss dig noget?
Måske ikke, men hvad så med navnet INNOVATION, med tilføjelsen “flotte sovesofaer”, det giver dig måske et billede for dit indre blik.

Per Weiss er manden bag INNOVATION, firmaet designer bla sovesofaer.
Der er ikke tale om en ganske almindelige klodset sovesofa, nej her er designet enkelt og stilfuldt, så sofaen ud over at være god, at sidde i også er et smukt møbel.

Møblerne passer ind i tidens trends både hvad angår design og farvevalg.

Du kan se en række af møblerne på denne side.

Sofaerne er en perfekt løsning til en bolig på få m2, da det giver dig mulighed for, at indrette den lille lejlighed med en flot sofa der på samme tid fungerer som en behagelig seng. Se flere pladsbesparende møbler og senge på denne side.

AART architects

De 3 stiftere af AART architects er alle uddannede fra Aarhus Arkitektskole.
Dette firma designer flotte projekter, hvilket kan ses på deres hjemmeside.
Det arbejde de udfører, er det man i manges øjne forbinder med en arkitekts arbejde, store storeslåede projekter.

De projekter de vises frem på deres hjemmeside er meget smukke og må være af den slags, som en hver arkitektstuderende drømme om tegne.

pladsbesparende-seng-tegning

Uddannelse på højt internationalt niveau

Ud over at fejre 50 års jubilæum i 2015 kunne skolen også fejre en anden stor begivenhed. Skolens kandidatuddannelse blev godkendt af RIBA (The Royal Institute of British Architects).

Det er en sammenslutning af arkitekter og er den mest anerkendte i verden.

Godkendelsen er den første af sin slags til en arkitektskole i Skandinavien. Den giver uddannede fra skolen bedre jobmuligheder ude i verden samt, at den kan trække endnu flere dygtige udenlandske studerende til skolen.

Uddannelsemuligheder på skolen

Du kan søge ind på skolen, hvis du drømmer om at blive arkitekt. Hvis drømmen i stedet er, at blive designer, så er det ikke længere muligt på denne skole. Skolen skal skære i budgettet, og dermed er denne linje blevet nedlagt.

Optagelse på uddannelsen

Du skal opfylde en række krav, for at kunne kalde dig studerende på skolen.
Som på andre universitetsuddannelser skal du have en studentereksamen eller noget tilsvarende og derudover skal du skrive en ansøgning og bestå en optagelsesprøve.

Optagelsesprøven indeholder en individuel samtale og et øvelsesforløb.

designer