3 kulturelle fritidstilbud for børn i hovedstadsområdet

Lange arbejdsdage betyder ikke være ensbetydende med lange timer for dit barn eller børn i et tomt hus.

En travl livsstil kan faktisk vendes til noget positivt for dit barn – det kan blive en mulighed for at komme mere ud og skabe flere sociale bånd. Istedet for at savne sine forældre kan børn i fritidsklubber udvikle evner sammen med andre børn, og dét giver selvstændighed.

Når du henter dit barn kommer du ikke til at mangle ting at tale om – munden skal nok køre helt af sig selv. Her er nogle forslag til tilbud, dit barn kan benytte sig af i hovedstadsområdet:

Idræts / fritidsklub

Den måske mest populære måde for forældre at sikre børnene et sundt fællesskab er at foreslå en fritidsklub.

De er ikke dyre, og sport er gennem hele livet noget dit barn kan nyde godt af. Derudover får dit barn etableret venskaber på tværs af sociale lag og etniske grupperinger. De fleste børn synes nemlig ikke, at ”lige børn leger bedst” før de fornemmer holdningen hos forældrene.

Netop i barndommen findes en unik chance for tolerance i dit barn.

Skjold Østerbro er et fint bud på en sådan klub, og den ligger centralt ved Østerbro stadion – 20 min i bil fra Rådhuspladsen og gode forbindelser med offentlig transport.

 

Arrangementer på Københavns bibliotek for børn

Københavns Bibliotek, kan du se en liste over alle arrangementer for børn.

Der sker utrolig mange spændende ting, og her kan du også tilmelde dig nyhedsmailen fra Biblioteket, så du ikke går glip af arrangementerne.

Er dit barn en læsehest, er der også en litteraturklub.litteraturcirklen_250x800

Børnedans

I danseklubben soffie.dk har de udviklet en særlig tilgang, der giver dem mulighed for at inkludere børn helt ned til 1,5 år. Selv babyer kan være med – hvis deres forældre altså er der.

Dans er et fremragende redskab til at styrke motoriske evner, og psykologien viser at perception og bevægelse går hånd i hånd, så dit barn kan udvikle sig væsentligt hurtigere og bedre på flere områder i et stimulerende og aktivt miljø.

Det kan være overvældende for dit barn at starte i klub, men den vigtigste forudsætning for en god introduktion er en tryg atmosfære og et fravær af forventnings- eller gruppepres.

I Soffie er der en god indstilling – her handler det først og fremmest om at have det sjovt.

 

Ridning

Er dit barn okay med at udfordre sine grænser og har det en konkurrencementalitet? Så er ridning måske lige, hvad der vil falde i dets smag.

Rideklubben på www.ridevenner.dk har et særligt tilbud til 6-9 årige, der hedder ”de flyvende føl” og består af en ugentlig ridetime. Hvis dit barn har dén alder, kan det være en god introduktion til ridning der etablerer tillid mellem barnet og dyret.

Rideklubben akkomoderer alle aldre, så uanset hvornår dit barn starter kan det blive og træne. Beliggenheden er så central som en rideklub nu kan være, Artillerivej 73A nord for Amagerfælled.