Genbrugskunst vinder frem og lærer os at tænke grønt

På Havnekulturfestivalen i Odense har en helt særlig udstilling fokus på genbrugskunst, og udstillingen fokuserer således på genbrug som værdi samt forbrugskulturen. Det er genbrugskunster Tom Petersen, der er hovedarrangør på udstillingen, og det er første gang, at en udstilling med udelukkende genbrugskunst er aktuel herhjemme i landet.

Udstillingen omfatter 11 forskellige danske kunstnere, der udstiller brugskunst og kunsthåndværk, og det er faktisk muligt at købe noget af denne kunst efterfølgende.

Genbrugskunst er en type kunst, der sætter pris på det gamle, det slidte og det forfaldne, og det handler således om at fremhæve disse sider i stedet for blot at smide tingene ud, hvilket mange andre mennesker højst sandsynligt ville gøre.

Sådan får du en grønnere hverdag – det kan du selv gøre

I og med at der er kommet så meget fokus på genbrugskunst den seneste tid, har dette været med til at lære os danskere at tænke grønnere, og der er rigtig mange måder, hvorpå man selv kan få et grønnere liv, der er godt for miljøet, samtidig med at det vil give dig mulighed for at spare masser af penge.

Du vil nu blive præsenteret for et par gode råd i forbindelse med dette, så du kan få inspiration til en grønnere hverdag. Først og fremmest bør du altid minde dig selv om at slukke for strømmen derhjemme, når du enten lægger dig til at sove eller går ud ad døren om morgenen.

Det gælder i forbindelse med dette om at slukke for så mange elektroniske apparater som overhovedet muligt, og det er vigtigt, at du slukker på stikkontakten, så der ikke er nogen standby-strøm.

Det gælder både for computeren, routeren, opladere, stereoanlæg og fjernsyn.

Noget af det værste for miljøet er affald, hvorfor du altid bør sortere dit affald, så det på den måde kan genbruges. Det betyder, at du skal smide metal, papir og glas til genbrug, og ydermere bør du give større ting væk, som du ikke skal bruge, så andre kan få glæde af det.

Genbrug regnvandet – og spar på vandet

Du kan også spare på dit vandforbrug derhjemme ved at begynde at opsamle og genbruge regnvandet.

Det kan godt lyde som en ret besværlig og omfattende proces, men der er heldigvis forskellige løsninger og muligheder, man kan vælge imellem, og faktisk kan man vælge noget så simpelt som en regnvandstønde, som du blot skal sætte op ved siden af dit nedløbsrør.

Dette er noget, de fleste mennesker kan få tid til og overskue.

Ved at gøre dette vil du altid have gratis vand til blandt andet at vande planterne i din have med. Du kan også vælge en lidt mere omfattende løsning, der omfatter en regnvandsbeholder nede i jorden.

Ved valg af denne løsning vil du fremover være sikret gratis regnvand til blandt andet tøjvask og toiletskyl. Der er således rigtig mange penge at spare, og du kan læse meget mere på om genbrug og opsamling af regnvand her.