En kulturel weekend i Aarhus 2017

Aarhus er som du måske allerede ved valgt til Europæisk Kulturhovedstad 2017. Titlen som kulturhovedstad medfører et stort udbud af fantastiske kulturoplevelser i Aarhus og hele region Midtjylland i løbet af hele 2017.

I denne guide vil vi guide dig til en spændende weekend i Aarhus i løbet af 2017.

Aarhus byder velkommen som Europæisk kulturhovedstad:

Same for everyone

Skotland har en anderkendt kunster i form af Nathan Coley. Nathan er igennem sine ophold i Danmark blevet inspireret til, at begå et kunstværk som bygger på den danske sætning ”ens for alle”. Netop ligheden for alle mener Nathan, er et af de gode kendetegn ved Danmark.

Kunstinstallationerne er installeret på 10 udvalgte steder i Midtjylland, og vi har også samlet en liste kulturarrangementer på Fyn.

Vil du se hans værk som sætter tankerne i gang, skal du i Aarhus bevæge dig hen til Rådhuset, hvor værket er installeret udendørs og til fri skue.

Kunstinstallationen kan ses i hele 2017.

Ageing

Med kunstværket Ageing sætter instruktøren Nønne Mai Svalholm fokus på alder og det at blive ældre. Igennem opførslen af syv danseforestillinger forskellige steder i Aarhus er det instruktørens intention at få publikum til, at tænke over hvordan de får mest muligt ud af livet og hvordan de holder deres krop i gang og derved får et langt og meningsfuldt liv.

Danseforestillingerne bliver afholdt i perioden 5. marts til 31. oktober 2017. For mere information se Svalholm.dk.

Aarhus Stories

Oplev Aarhus’ historie gennem det opsigtsvækkende show, som bliver vist på Domkirkens sydvendte facade. Showet tager dig med til fem af Aarhus’ højdepunkter såsom vikingetiden, industrialiseringen og befrielsen i 1945.

Forestillinger fungerer som en kombination af en biografoplevelse og en koncert, hvor du sammen med de andre gæster vil være vidende til en skelsættende fortælling om Aarhus.

Aarhus Stories kan opleves i perioden 15 marts. Til 17 marts 2017.

Røde Orm på Moesgård Museum

De mere traditionelle kulturinstitutioner i Aarhus byder naturligvis også idenfor til særprægede kulturoplevelser i 2017. Et af de storslåede arrangementer som Moesgård Museum er involveret i, er fortællingen om Røde Orm. Baseret på den klassiske svenske roman opfører Moesgård Museum i samarbejde med Det Kongelige Teater fortællingen om vikingehøvdingen Orm, som spiller en central rolle i vikingetiden som Harald Blåtands betroede støtte.

Forestillingen bliver opført på Moesgårds Museums skrående tag, hvor publikum kan nyde den fantastiske fortællingen i flotte omgivelser.

Se traileren til Røde Orm:

Forestillingen finder sted i perioden 1 maj til 1 juli.

The Garden på Aros

Aros Kunstmuseum byder gæsterne til Europæisk Kulturhovedstad velkommen med en triennale, hvor der på tre placeringer i Aarhus bliver vist kunst, som viser menneskets skildringer og ændring af naturen. Aros ligger lokaler til fortidens skildring af naturen, når de åbner op for kunstudstillinger med kunst fra perioden 1600 og frem.

Rundt omkring i byrummet i Aarhus vil nutidens skildring af naturen blive præsenteret og udtrykt ved diverse værker som forsøger, at vise hvordan naturens rolle er i et moderne samfund.

Fremtidens syn på naturen forsøges skildret langs kysten i Aarhus, hvor fremtidens udfordring i relation til naturen vises frem på sin barske måde.

Udstillingen vil være at finde i perioden 8. april til 22. oktober.

Vil du læse mere om kulturoplevelser på Aros, kan du med fordel læse vores indlæg om emnet her.

Vil du have mere inspiration til kulturelle oplevelser i Aarhus kan du finde information på den officielle Aarhus Kulturhovedstad 2017 hjemmeside.

Overnatning i Aarhus

Aarhus byder på en lang række overnatningsmuligheder med alt fra hoteller, over hostels til mulighed for at sove I private hjem.

I hele 2017 vil der være øget fokus på Aarhus, hvilket kan betyde pres på byens overnatningsmuligheder. Det anbefales derfor at du bestiller overnatning i god tid.

Hvilken overnatningsmulighed du ønsker at benytte dig af skal være op til dig selv. Mangler du inspiration kan du på siden mitophold.dk finde inspiration til alt fra kroophold til hotelophold i Aarhus og omegn.